Tervezéstől a megvalósulásig

Hungarikum Hotel projekt

Belsőépítészeti projektjeink során mindig arra törekszünk, hogy a Megrendelő elképzelését lehető legjobban tükröző végeredményt kapjunk. Ez volt a cél a Hungarikum Hotel projekt esetében is.

Négy éve találkoztunk először a Megrendelővel,  hogy megbeszéljük ötleteit, elképzeléseit, koncepcióját. Felmértük a tervezendő helyszínt, skicceket, terveket készítettünk róla.

A  megbeszélések és felmérés alapján hangulati inspirációkat gyűjtöttünk, típusokat és egyedi megoldásokat kerestünk az adott térhez, berendezésekhez.

 • a Hungarikum Liget erős szellemi identitással rendelkezett már a tervezésünk megkezdésénél. 
 • az első benyomások alapján koncepciót alkottunk. Olyan tereket képzeltünk el, melyekben a vendégek jól érzik magukat. A szellemi környezetet anyagba, formába és színekbe foglaltuk.  

A Megrendelő ötletei és a mi szakvéleményünk alapján megszületett egy moodboard. Ennek segítségével benyomást szerezhettünk arról, milyen is lesz az adott tér. Ez azért is hasznos, mert újabb lehetőséget ad a Partnerünknek, hogy elképzelését pontosítsa, esetleg módosítsa.

Hungariku Hotel projekt moodboard részlet

A tervegyeztetés eredményét 3D látványterveken összegeztük. Tételes listát készítettünk az egyes bútoroktól, lámpákról és kiegészítőkről.

A nyilat jobbra-balra húzva látható a látványterv és a megvalósulás.

Ezek után következett a kivitelezési szakasz, melynek során azon dolgoztunk, hogy a  lehető legjobban kitartsunk az elfogadott tervcsomag mellett. Hiszen a Megrendelő a végeredményben az eredeti tervét szeretné pontosan viszontlátni.  

Az alvállalkozók munkáját összehangolni, az összes szakági és generálkivitelező munkájával, nem kis feladat.

  A projekt folyamán feladataink voltak – többek között:

  • a konyhatechnológiai berendezések szállítása, beüzemelése
  • egyedi bártechnológiai és  látványkonyha elemeinek gyártása, beszerzése és beüzemelése
  • a teljes tálalás technológiájának beszerzése és szállítása
  • a mobil bútorok kiválasztása, beszerzése és a helyiségben történő elhelyezése
  • a függönyök felszerelésének valamint a textilek, díszpárnák elhelyezésének illetve a szobai bekészítésnek a koordinálása is.

  Nagy örömmel végeztünk egyéb kreativ, szívünkhöz közel álló feladatokat is:

  • kézlenyomatunkat hagytuk minden függönyön, textilen, díszpárnán, lámpán 
  • egyesével válogattuk és helyeztük el a képeket, szobai bekészítéseket, virágokat 
  • sőt, az akváriumban úszkáló halakat is már-már név szerint megismertük 🙂

  A kivitelezés során számos kihívással kellett szembenéznünk. Különböző gyártókkal és beszállítókkal dolgoztünk összehangoltan, egyedi helyzetekre egyedi megoldásokat találtunk. Előfordult az is, hogy az eltelt idő alatt egy megálmodott bútordarabot kivontak a forgalomból, helyére azonban sikerrel kutattunk fel alternatívát.

  Az alábbi képeken összehasonlíthatóak legújabb projektünk, a Hungarikum Hotel Superior **** látványtervei és a már kézzel fogható valóság. Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen hosszú időt – több mint 4 évet – felölelő projekt során vissza tudtuk adni az elképzelést, és megszülethetett a 30 éve dédelgetett álom.

  A nyilat jobbra-balra húzva látható a látványterv és a megvalósulás.