A Hydro vezető alumínium-ipari vállalat gyárüzem főzőkonyhájának és étkezőjének tervezése és kialakítása
Természeti Elemek és Modern Vendéglátótér Kialakítása
A gyárüzemben az alumínium sajtolás, megmunkálás és újrahasznosítás a három fő tevékenység. A Hydro név a norvég anyavállalat megújuló energia felhasználására utal, mivel vízenergiát használnak az alapanyag előállítási folyamat során.
A HYDRO projekt középpontjában a „Hydro” logó formavilága és a szó jelentése áll (bár a cég logójának eredete és koncepciója alapvetően eltér ettől), amely a természet elemeinek – elsősorban a Hold és a víz szoros kapcsolódását – tükrözi. Koncepciónk lényege, hogy megjelenítsük a holdfázisok és a tengeri hullámzás dinamikáját, valamint az ár-apály jelenségeket, amelyeket tér- és időkapuként funkcionáló boltívekkel idézünk meg. A kialakítás során kiemelt figyelmet fordítottunk a konyhatechnológiai tervezésre és a vendégtér belsőépítészetére.
Hydro Extrusion Hungary projekt moodboard részlet
Tervezési Feladatok és Elrendezés
A projekt során egy letisztult, mégis látványos dolgozói étterem kialakítása volt a cél, amely kantin funkciót is betölt, és rendezvények számára is alkalmas. A tér összesen 270 m² vendégtérből és 170 m² konyhai területből áll, ami 200-300 fős rendezvények lebonyolítására is lehetőséget biztosít. A konyhatechnológiai tervezés során modern tálalótér kialakítása és munkahelyi étterem funkció került előtérbe, beleértve a következő elemeket:
- Az étkező bejáratánál található automatizált sziget, amely mikrohullámú sütőt, kézmosót és vízvételi lehetőséget is biztosít a látogatók számára.
- a tálalósorban menüs étkeztetés és szedd magad önkiszolgáló salátabár és frissensültek is helyet kaptak
Design és Anyaghasználat
A vendégtér belsőépítészeti kialakítása letisztult, modern formavilágot tükröz. Az étkező tér hullámzó atmoszféráját a kék színek dominálják, melyeket sárga vibráló színfoltok törnek meg. Az asztallapok taupe színű laminált, illetve fahatású anyagokból készültek, a kávézóban pedig kényelmes kárpitozott karosszékek gondoskodnak a pihenő hangulatról.
Hydro Extrusion Hungary projekt moodboard részlet
A nyilat jobbra-balra húzva látható a látványterv és a megvalósulás.
A főzőkonyháról:
A főzőkonyha 300-600 adag kapacitással, a legmodernebb gépekkel és főzőszigettel lett megtervezve és berendezve- ezzel biztosítva a gyár dolgozóinak egészséges és minden igényt kielégítő étkezését. Fontos volt a skandináv, vezetőség számára, hogy a gyár szellemisége a dolgozói étkezdében is szerepet kapjon.
A Hydro 1905 óta értékes termékekké alakítja a természeti erőforrásokat az emberek és a vállalkozások számára, biztonságos munkahelyet teremtve 33 000 munkavállalónk számára több mint 140 helyszínen és 40 országban.
a szállított és telepített Berendezések:
- OLIS Diamante 90 főzőblokk
- Retigo kombipárolók
- Sagi, Liebherr hűtéstechnológia
- Meiko UPster tányér és pohármosogatók
- Egyedi gyártású hűtőkamrák
- Egyedi tervezésű és gyártású önkiszolgáló pultrendszerek
- Satelliet, Nardi és egyedi gyártású vendégtéri bútorzat szállítása
A 2024 szeptemberi nyitás óta folyamatos kapcsolatban vagyunk a konyha üzemeltetőjével és a gyár képviselőivel, hiszen, berendezéseinkhez tréninget, gépekhez biztos szervizhátteret és folyamatos konzultációt biztosítunk.
Beszéljenek a képek: látványtervek és elkészült kész referencia képek.