Ősi környezet – modern gasztronómia

Programajánló nem csak nyárra. ☀️ 🧳

Itt a nyár, a pihenés, kirándulás ideje. Észak-Magyarországra látogatva ajánljuk figyelmébe a június 19-én megnyitott szlovákiai borsi Rákóczi-kastélyt.

A borsi Rákóczi-kastély
Forrás: Teleki László Alapítvány és boesikaszely.eu

A faluban álló várkastélyban született II. Rákóczi Ferenc. A kastélyt 1688-ig, Munkács elfoglalásáig három Rákóczi nemzedék is használta. A később vezérlő fejedelem 1676. március 27-én, a kastély fénykorának idején született. A szabadságharc végét jelentő szatmári béke megkötése után Rákóczi Ferenc uradalmait a kincstár elkobozta. Az ezt követő években az épületek állapota folyamatosan romlott.

Az elmúlt években teljes felújításon átesett kastély turisztikai attrakciókkal – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által tervezett kiállítással, és a MOME által kreatív koncepciókkal támogatott virtuálisvalóság-játékkal, szabaduló szobából, panoráma vetítéssel – és egy pompás szállodával várja az ide látogató turistákat.

Az ősi környezetben, a szálloda éttermének rejtekében a legmodernebb konyha technológiával felszerelt konyha bújik meg. A gasztronómia szerelmeseit a hagyományos magyar konyha remekeivel, a zempléni tájjelleg ízeivel várja a kedves személyzet.

 Kellemes pihenést mindenkinek!