Mindennapjaink Padi Manóval

ELSŐ FELVONÁS - kedvcsináló bevezető…….

Hatalmas megtiszteltetésben volt részünk, amikor a Sauska borászat minket kért fel, hogy az egyik legnevesebb – nem mellesleg magyar gyökerű – amerikai belsőépítész céggel, a Tihany Design-al és a méltán neves Bord Studioval közreműködve az új, rátkai komplexum konyhájának és látványkonyhájának megtervezésére és kivitelezésére. 

A Tihany Design egy prémium, luxus színvonalú vendéglátásra összpontosító multidiszciplináris tervezőműhely, amely olyan luxusingatlanok tervezését tudhatja maga mögött, mint a los angeles-i The Beverly Hills Hotel, vagy a dubaji Four Seasons Hotel.

A projekt színvonala és eleganciája hibátlan tervezést és kivitelezést követelt meg az A.MeCoD csapatától, minőségi megalkuvásról szó sem lehetett.

kép forrása: Sauska Borászat

A BORD Építész Stúdió által tervezett egyedi megjelenésű, formabontó épület dinamikus frissességgel emelkedik ki a Padi-hegy déli lejtőjéből, ugyanakkor olyan harmonikus egységet alkot a környezetével, amitől az az érzésünk támad, mintha maga a hegy nyitogatná ébredező szemeit. Így született meg a tervezők képzeletében Padi Manó figurája, a meseszerűen testet öltött hegy, aki Rátkára csábítja a kíváncsi borkedvelőket. Az épület modernitása és monumentalitása ellenére szerényen a tájat, a történelmi borvidéket helyezi reflektorfénybe, keveset takar festői környezetéből, ugyanakkor pazar kilátást biztosít rá. Összhangot teremt a klasszikus  és az új, a mese és a szakértelem, a kint és a bent között. 

A hatalmas, kehelyszerű terekben kilátóterasz, egyedi megjelenésű látványkonyha és champagne bár is helyet kap, ahonnan a vendégek a szőlőtőkék fölé emelkedve élvezhetik a történelmi borvidék szépségét.

Kattintson a képre és nézzen körül a konyhában!

kép forrása: Sauska Borászat