Mindennapjaink Padi Manóval

Hatalmas megtiszteltetésben volt részünk, amikor a Sauska borászat minket kért fel az egyik legnevesebb magyar származású amerikai belsőépítész céggel, a Tihany Design-al közreműködve az új, rátkai komplexum konyhatechnológiájának megtervezésére és kivitelezésére. 

A Tihany Design egy luxus vendéglátásra összpontosító multidiszciplináris tervezőműhely, amely olyan luxusingatlanok tervezését tudhatja maga mögött, mint a los angeles-i The Beverly Hills Hotel, vagy a dubaji Four Seasons Hotel.

A projekt színvonala és eleganciája hibátlan tervezést, és kivitelezést követelt meg az A.MeCoD csapatától, minőségi megalkuvásról szó sem lehetett. 

kép forrása: Sauska Borászat

A BORD Építész Stúdió által tervezett egyedi megjelenésű, formabontó épület dinamikus frissességgel emelkedik ki a Padi-hegy déli lejtőjéből, ugyanakkor olyan harmonikus egységet alkot a környezetével, amitől az az érzésünk támad, mintha maga a hegy nyitogatná ébredező szemeit. Így született meg a tervezők képzeletében Padi Manó figurája, a meseszerűen testet öltött hegy, aki Rátkára csábítja a kíváncsi borkedvelőket. Az épület modernitása és monumentalitása ellenére szerényen a tájat, a történelmi borvidéket helyezi reflektorfénybe, keveset takar festői környezetéből, ugyanakkor pazar kilátást biztosít rá. Összhangot teremt a klasszikus  és az új, a mese és a szakértelem, a kit és a bent között. 

A hatalmas, kehelyszerű terekben kilátóterasz, egyedi megjelenésű látványkonyha és champagne bár is helyet kap, ahonnan a vendégek a szőlőtőkék fölé emelkedve élvezhetik a borvidék szépségét.

Kattintson a képre és nézzen körül a konyhában!

kép forrása: Sauska Borászat