Hatalmas megtiszteltetésben volt részünk, amikor a Sauska borászat minket kért fel az egyik legnevesebb magyar származású amerikai belsőépítész céggel, a Tihany Design-al közreműködve az új, rátkai komplexum konyhatechnológiájának megtervezésére és kivitelezésére.
A Tihany Design egy luxus vendéglátásra összpontosító multidiszciplináris tervezőműhely, amely olyan luxusingatlanok tervezését tudhatja maga mögött, mint a los angeles-i The Beverly Hills Hotel, vagy a dubaji Four Seasons Hotel.
A projekt színvonala és eleganciája hibátlan tervezést, és kivitelezést követelt meg az A.MeCoD csapatától, minőségi megalkuvásról szó sem lehetett.

kép forrása: Sauska Borászat
A BORD Építész Stúdió által tervezett egyedi megjelenésű, formabontó épület dinamikus frissességgel emelkedik ki a Padi-hegy déli lejtőjéből, ugyanakkor olyan harmonikus egységet alkot a környezetével, amitől az az érzésünk támad, mintha maga a hegy nyitogatná ébredező szemeit. Így született meg a tervezők képzeletében Padi Manó figurája, a meseszerűen testet öltött hegy, aki Rátkára csábítja a kíváncsi borkedvelőket. Az épület modernitása és monumentalitása ellenére szerényen a tájat, a történelmi borvidéket helyezi reflektorfénybe, keveset takar festői környezetéből, ugyanakkor pazar kilátást biztosít rá. Összhangot teremt a klasszikus és az új, a mese és a szakértelem, a kit és a bent között.
A hatalmas, kehelyszerű terekben kilátóterasz, egyedi megjelenésű látványkonyha és champagne bár is helyet kap, ahonnan a vendégek a szőlőtőkék fölé emelkedve élvezhetik a borvidék szépségét.

kép forrása: Sauska Borászat