Menza enteriőrők – hangsúly a közösségi élmény

Az étkezés élménnyé alakítása a közétkeztetésben is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Színes, higiénikus, de mégis otthonos környezetben vidámabb 🙂 az étkezés.
Az ifjúsági-, gyermekmenzák tervezésénél, a közösségi élmény megteremtése a cél, ahol az étkezés és a közösségiélet összefonódhat. Ahova érdemes bemenni, és nem csak bekapni valamit a  mekiben. 
A közétkeztetés szereplői egyre jobban törekednek a gasztrokultúra megismertetésére a gyerekekkel, hogy élmény legyen az étkezés, mindeközben egészséges, hazai alapanyagokat használnak fel, és a törvényi normáknak is eleget tesznek.
A tervezés során ergonomikus színes design bútorok és közületi anyagok felhasználásával, inspiráló környezeteket, teremtünk. Anyagfelhasználásban könnyen takarítható, strapabíró, de mégis otthonos környezetet alakítunk ki.
Egy étterem tervezésénél, sok apróságra kell figyelni, például egy kiselsős, más magasságba tudja emelni és rakni a tálcát mint egy középiskolás, a sorbanállás és tálcavisszaadás útvonala sem keresztezheti egymást. Szelektív szemétgyűjtésre már most nevelni kell a gyerekeket, melyre speciális kukák , tálca visszaadók tervezésével és kivitelezésével segítünk.
A legszebb bókot sosem felejtem el, amikor a gyerekek belépve az új menzába, csillogó szemmel, kiabálták egymásnak, ez olyan mint egy szálloda …🙂

Szeredy Dorottya
Belsőépítész projektvezető, designer

AM_iskolai_menzak_01

0

AM_iskolai_menzak_02

0

AM_iskolai_menzak_03

0

AM_iskolai_menzak_05

0

AM_iskolai_menzak_06

0

AM_iskolai_menzak_04

0

AM_iskolai_menzak_07

0

AM_iskolai_menzak_08

0

AM_iskolai_menzak_09

0