Konyhatechnológus találkozó 2023.02.23.

A 2022-es év komoly kihívásokkal köszöntött be hazánkban és Európában. Ez hullámzó mértékben, de folytatódik 2023-ban is. A Covid okozta turisztikai-vendéglátóipari sokkból éppen csak felocsúdva egy mély energiaválsággal találtuk szemben magunkat, olyan ütemű drágulással az energiaszektorban, amire eddig talán sosem volt példa.

 Az A.MeCoD Zrt. csapata egyedülálló szakmai rendezvényt szervezett a magyar konyhatechnológus tervezők számára, hogy segítsen iránymutatást adni, hogy melyek azok a területek, melyek a leginkább meghatározóak energia-üzemeltetési költség szempontjából egy konyhaüzemben – legyen az közétkeztetés, irodaházi, rendezvénykonyha, multifunkcionális, hotel, a’la carte vagy fine dining vendéglátó egység.

Az előadássorozat keretében Kisgyörgy Gábor prezentált a Liebherr hűtéstechnológiáról, Bob Janssen betekintést nyújtott a Vianen energiahatékony konyhai elszívórendszereibe, Rudolf Tripold a Meiko korszerű mosogatástechnológiát mutatta be, Rainer Gahn pedig a Viessmann hűtőkamrák technikai újdonságait ismertette a résztvevőkkel.

Az eseménynek a budafoki Sauska pezsgőpincészet adott otthont. Valóságos időutazásra invitáltuk vendégeinket: a hangulatos Kádár teremben hallgathatták az előadásokat, az egykori pártfőtitkár kedvelt kártyázó és borozó helyén. A szakmai napot hangulatos pincetúrával kezdtük, melynek során a Sauska szakemberei érdekes részleteket meséltek a 120 km budafoki pincehálózatról, valamint egy kis bor- és pezsgő kóstolásra is sor került.

Bicsár Attila – a Michelin csillagra jelölt Sauska 48 étterem séfje –  által készített finom falatok ízesítették a napot.

A rendezvény nagy sikerrel zárult- fogadtatásáról és a hangulatról pedig beszéljenek a képek…