Amecod BlackLine™ – fejlesztésről, célokról, és a jövőbeli tervekről – Neményi András Interjú
2022-01-17

Mi indította el benned, hogy új brand építésbe kezdj, és egy külön termékekkel jelenj meg a piacon?

Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy az évek alatt összegyűlt tapasztalatokat materiálisan is megjelenítsük. Rengeteg olasz, német, svájci nagykonyhai berendezéseket gyártó, világviszonylatban is jelentős vállalatot láttam belülről. Mindig irigykedve néztem, hogy lehet rendszerben, jó minőségben és nem utolsó sorban gazdaságosan termékeket fejleszteni, gyártani, alkatrészek sokaságából felépíteni egy működő egésszé.

Milyen szerepet tölt be az Amecod BlackLine az Amecod egészén belül?

Még csak most cseperedik, a termék életgörbe legelején tartunk:-))
Szeretnénk, ha egyre fajsúlyosabban jelenne meg a portfoliónkban ez a termékcsoport, melyhez azonban sok mindennek kell még teljesülnie: nagyon fontos, hogy a Vevőink számára is értékként jelenjen meg.

Miben más a BlackLine mint a korábbi termékek?

Inkább termékcsaládról beszélnék: szeretnénk létrehozni egy elérhető árazású, professzionális igényeket kielégítő termékcsaládot, összefogva azokat a gyártókat, akik az adott területen a felső kategóriába tartoznak. Ennek szíve természetesen az egyedi igények alapján megtervezett és gyártott főzősziget.
Fontos cél, hogy a kapcsolódó after sales szolgáltatásokkal is ezt erősítsük és a visszajelzések megjelenjenek az újabb és újabb projektekben. 

A technológia és a design területén is hoztatok újat?

Jó lenne elmondani, hogy kifejlesztettünk egy új technológiát, de van annyi alázat bennem és realitás érzékem, hogy ne gondoljam, hogy ez valós cél lehet: sok, a szakterületén kiemelkedő, specializált gyártó dolgozik a világon, kiváló és magas költségvetésű R & D részlegekkel. A mi egyedi helyzetünk és előnyünk abban rejlik, hogy az elmúlt évtizedekben, mint egy kommunikációs csatorna szerepeltünk a gyártó és végfelhasználó között. A jó- és rossz tapasztalatokat mi közvetítettük a gyártók felé, mivel a séfek, a vevői döntéshozók a legritkább esetben vannak közvetlenül kapcsolatban az adott berendezés gyártójával. Megpróbáltuk ezeket egybegyúrva megjeleníteni a BlackLine főzőszigetben, ahol prémiumkategóriás német aktív elemekkel, nagyon finom és alapos gyártmány tervezéssel, szem előtt tartva a higiéniát és az egyedi megjelenést dolgoztunk a gyártóval közösen.

Mesélj a fejlesztés folyamatáról?

Sok egyeztetés az Ügyféllel, sok mérnökóra, aprólékosság, műszaki jellegű vita sok jelentéktelennek tűnő részletkérdésen …

Miért pont a Félix Aquaban volt a premier?

Mondhatnám, hogy előre átgondolt és alaposan megfontolt döntés alapján, de nem így volt. A megkereséskor vált világossá, hogy ehhez a szintű gasztronómiához, amit a Felix képvisel ma Magyarországon és Európában is, elengedhetetlen a magas szintű technológiai háttér, ami látványelem és eladást eszköz is egyben. Ebből már egyenesen következett az út: vagy egy külföldi gyártó termékét telepítjük vagy kifejlesztünk egy saját terméket. Az utóbbi mellett döntöttünk, amihez szükség volt kurázsira, a vevő feltétlen bizalmára és a mi tapasztalatainkon túl egy biztos, tapasztalt üzemi know-how ra.

Mik a jövőbeli termékfejlesztési tervek?

 Gyűjtjük az első tapasztalatokat, a jót és rosszat egyaránt és egyszerűen beépítjük ezeket a következő projektbe. Haladunk a tökéletesség felé, amit persze csak megközelíteni tudunk, remélem egyre jobban…

Ismrje meg részlezesen a Félix Aquaban felállított AMBlackLine™ Főzősziget-et az alábbi linken: