A.KÖRNYEZETÉRT

Mivel csapatunk tagjai mind zöldek 🙂 ...., már most foglalkozunk a jövő évben életbe lépő törvénnyel, ami jelentősen megváltoztatja mindenki életét.

2021. július elsejétől érvénybe lép az egyszer használatos műanyagok betiltásáról, korlátozásáról szóló törvény, ami sok változtatást fog igényelni részünkről. Nehéz feladat lesz az ilyen műanyagok mellőzése. #a.sikerközös

A törvény által betiltott/korlátozott termékek:
• egyszer használatos evőeszközök (villák, kések, kanalak és pálcikák),
• egyszer használatos tányérok,
• szívószálak
• fülpiszkálók,
• léggömbök és pálcikái,
• oxidatív úton lebomló műanyagok, ételtartók és expandált polisztirolból készült poharak.

Összegyűjtöttük, hogy a.csapat mivel helyettesíti ezeket a földromboló kőolaj származékokat.

Szívószál: sok ezer kidobhatós szívószál helyett mi pár környezetbarát fémszívószálat használunk. (1 fém szívószál körülbelül 150 használat után térül meg)

Kávés bögre: beüzemelőinknek, Ferinek és Tominak nincs mindig lehetőségük otthon kávézni, ezért inkább hordozható kávésbögréket használnak. (Egyes kávézókban kedvezményt is kapsz ha saját bögrébe kéred a kávédat.)

Pálmatányér+fa evőeszköz: az irodánkban gyakran látunk vendégeket és néha céges bulikat is tartunk. Ilyenkor, mi nem egyszer használatos műanyagokat, hanem fa evőeszközöket és pálmalevél tányérokat használunk. Ezek 100%-ban lebomlanak és komposztálhatóak. (Léteznek más alternatívák búzakorpából és cukornádból is, amik ehetőek.)

Papír elviteles doboz: főnökeink napi beosztása rendkívűl sűrű, ezért sokszor elvitelre kérnek az éttermekből, de ilyenkor is figyelnek arra, hogy az ételhordó doboz papírból és ne polisztirolhabból legyen.

Vászontáska: Enikő és Ági cégünk egyik legkörnyezet-tudatosabb tagjai. Az egyszer használatos műanyag zacskók helyett vászontáskákkal és kosarakkal járnak vásárolni. 

Fültisztító: bennt a cégnél nem használunk fültisztítót, de ha mégis kéne, mindenképpen bambuszból lenne. (Nevével ellentétben azonban nem ajánlatos fültisztításra használni, hanem például sminkelésre ::)))

Lufi: szeretünk dekorálni, de nem szeretjük a környezetet szennyezni, ezért a papírból készült lampionokat választjuk a lufik helyett.