MEIKO Termékinformáció

A higiénikus szakember megerősítette:

Az edények már egy, a Meiko mosogatógépeiben elvégzett mosogatóprogram után is koronavírusmentesek

A Meiko-mosogatástechnológia higiéniai biztonsága a koronavírusok inaktiválásának biztos módja, ezáltal az új kórokozóval szemben magas hatékonyságúnak tekinthető.

A mosogatási folyamat körülményei és a gépekben végbemenő fertőtlenítő tisztítás kifejezetten eredményesen képes fellépni a koronavírusokkal szemben.

Ezért a Meiko úgy döntött, hogy gépeket adományoz Kínának, méghozzá egy a járvány által leginkább súlytott városnak: Huanggang-nak.

Jelenleg drámai mértékben és országhatárokon túlnyúlóan nő a fertőzöttek száma. Ezzel párhuzamosan nő az új kórokozó által okozott halálesetek száma is. A fertőzésveszély továbbra is magas besorolású.

Emiatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) időközben globális vészhelyzetet is hirdetett. „Az ezzel együtt járó, szinte tapintható félelem, valamint a világ minden táján dolgozó Meiko munkatársért való aggodalom is érintetté tesz minket”, mondja a Meiko ügyvezetője, Dr.-Ing. Stefan Scheringer. „Szeretnénk – és tudunk is – hozzájárulni a rendelkezésünkre álló technológiával és tudással a vírus visszaszotításához.” 90 évnyi tapasztalat és tudás áll vállalkozásunk mögött. Nem csak a mosogatástechnológiában, hanem az 1930-as évek óta az orvosi termékek, valamint a tisztítás- és fertőtlenítéstechnológia területén is.

A higiéniai hatékonyság tömeges megbetegedések esetén abszolút prioritást élvez, a mosogatástechnológiában is

Tömeges megbetegedések esetén leggyakrabban csak kórházakra gondolunk, de arra nem, hogy leginkább a nyilvános területeken, így éttermekben, menzákon is számolnunk kell a kórokozó terjedésével: „A tányérok, poharak és az evőeszközök a gasztronómia neuralgikus pontjának számítottak és számítanak most is”, állítja Dr. Dr. Friedrich von Rheinbaben, privátdocens, higiénikus szakember és virológus. Emiatt valamennyi menzának, étteremnek és minden olyan intézménynek, mely emberek étkeztetésével foglalkozik, alkalmasnak kell lennie a higiénés szempontból biztonságos mosogatás elvégzésére.

Higiéniai szempontból kifogástalan tányérokat, poharakat és evőeszközöket biztosítani az embereknek a Meiko alapvető kompetenciái közé tartozik. Pontosan a koronavírus esetében garantálhatja a mosogatógépgyártó a higiénés biztonságot és az elmosogatott edények ártalmatlanságát: a koronavírusok ún. burkos vírusok. „Egy ipari Meiko-mosogatógép számára a elhasznált speciális anyagokkal, a speciális mosogatómechanikával és a megemelt vízhőmérséklettel a kórokozó nem jelenzhet semmilyen problémát”, mondja Friedrich von Rheinbaben. „A Meiko-gépek alkalmasak a tányérok, poharak és evőeszközök olyan mértékű előkészítésére, hogy azokat nyugodt lelkiismerettel lehessen újra használni, abban az esetben is, ha azokat előtte fertőzött vagy beteg személyek használták.”

A koronavírus esetében a mosogatástechnológia mellett a mosogatást végző személyek vonatkozásában is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a higiéniai követelményekre és eljárásokra. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kézhigiéniát magasan kiemelt ügyként kezeli. Azt javasolják, hogy a kezünket rendszeresen és alaposan mossuk meg szappannal vagy alkoholbázisú szerekkel. Professzionális mosogató személyzetre ezen felül további olyan higiénés szabályok is vonatkoznak, mint a speciális munkaruha és kesztyű viselése az esetlegesen szennyezett tányérokkal, poharakkal, evőeszközökkel, tálcákkal és egyéb mosogatásra váró edényekkel történő érintkezés során.

A Meiko China adománya Huanggang-nak

Azért, hogy Huanggang-ban, Kína egyik, a vírus okozta járvány által leginkább érintett városában magasabb higiénés biztonságot teremthessünk, a Meiko Kína két kalapos mosogatógépet és három ágytálmosó berendezést adományoz a városnak. Ezek a következő napokban kerülnek leszállításra. Thomas Hegenberg, a Meiko China ügyvezetője nyilatkozta: „A fertőzési hullámot és a mindennapi harcot a vírus ellen közvetlen közelről látjuk. Hamar egyértelművé vált számunkra: amennyiben a technológiánkkal részt tudunk vállalni ebben a harcban, akkor azt természetesen meg fogjuk tenni!”

A Meiko már korábbi járványok esetében is kiállt a jó ügyért műszaki megoldásokkal, adományokkal és ezáltal is aktívan támogattuk a válságrégiókat.

A Meiko, mint munkaadó

A járvány kitörése a Meiko-t mint munkaadót is érinti. Hiszen vállalatunknak az egész világon vannak munkatársai, csak Kínában, melyet a járvány a leginkább érint, mintegy 200 fő. Ott szigorúbb higiénés szabályok vannak érvényben hőmérsékletmérésekkel és arcmaszk-előírásokkal. „Hogy a helyi munkatársainkat támogassuk és védjük, a legmagasabb védelmi szintű védőmaszkokat küldtünk nagy mennyiségben légi szállítmányként Kínába”, mondja Dr. Stefan Scheringer. Minden utazást és látogatást a krízisrégiókba egyelőre február közepéig lemondtunk. Ezen intézkedés meghosszabbítható, ha a helyzet úgy kívánja. És ha a Meiko-gyártás Kínában február elejéig szünetel is, „komoly fennakadások az ellátási láncban nincsenek”, mondja Dr. Stefan Scheringer.